Te așteptăm să vizitezi orașul SEBEȘ și împrejurimile lui

Cine este responsabil de întreţinerea acoperişului unui bloc?

iunie 14, 2021

Cine este responsabil de întreţinerea acoperişului unui bloc?

România este ţara tuturor posibilităţilor. Aici nimeni nu îţi repară acoperişul blocului, ci locatarii de la ultimul etaj trebuie să se descurce aşa cum pot şi cum se pricep ei mai bine să execute lucrările de întreţinere şi reparaţii acoperiş. Cei de la etajele inferioare nici nu vor să audă de asemenea, cheltuieli, aşa cum locatarii de la etajele superioare nu sunt foarte interesati de plata unor lucrări la subsol. Şi astfel, acoperişul rămâne un subiect tabu, pe care, dacă îndrăzneşti să îl abordezi cu unul din reprezentanţii asociaţiei de proprietari, apar mari polemici şi probleme. Acoperişul face parte din întreaga structură a unui bloc, şi lucrările de mici reparaţii şi întreţinere trebuie suportate de toţi locatarii, care sunt obligaţi să contribuie în mod egal cu sume de bani în acest sens.

Românii care stau la ultimul etaj fac împrumut în bancă pentru lucrari de întreţinere şi reparaţii la acoperiş

Această atitudine nu este deloc una normală, de vreme ce asociaţia de proprietari este direct răspunzătoare de întreţinerea acoperişurilor. Pentru a nu se ajunge la probleme mai grave, aceste acţiuni de întreţinere trebuie să aibă loc periodic, angajând un specialist în domeniu. Unii locatari de la ultimul etaj al blocului trăiesc adevărate coşmaruri. Stau cu ligheanul în casă când plouă, au mereu pereţii distruşi de igrasie, umezeală şi mucegai şi în niciun caz nu îşi permit să plătească reparaţii periodice la acoperiş.

Lucrările de întreţinere la acoperiş – atribuţia asociaţiei de proprietari

Din păcate, în România, multe persoane nu ştiu să îşi ceară drepturile. Se iau după zvonuri, le este teamă să îşi ceară drepturile, şi ajung în situaţii din care simt că nu mai pot ieşi. Conform legii, în ţara noastră, obligaţiile asigurării lucrărilor de întreţinere şi reparaţii la acoperiş revin asociaţiei de proprietari. Deciziile importante le ia preşedintele acesteia, în favoarea bunăstării tuturor locatarilor. Acoperişul face parte din bunurile comune ale unui bloc, şi nu doar locatarii etajelor superioare sunt obligaţi să plătească asemenea lucrări. Este just că numai ei suferă de pe urma problemelor apărute, dar în niciun caz nu se pot descurca singuri în asemenea situaţii.

Administratorii asociaţiei de proprietari iau decizii privind lucrările de întreţinere acoperişuri

Cheltuielile şi lucrările de întreţinere, servicii şi reparaţii, de consolidare a acoperişurilor aflate în proprietatea comună revin tuturor locatarilor. Din proprietatea comună a unui bloc fac parte acoperişul,terasa, ascensorul, casa scării, podul, subsolul, structura de rezistenţă, spălătoria, uscătoria, şi lissta poate continua. Informaţi-vă temeinic asupra acestei legi şi veţi afla că Asociaţia de Proprietari este cea care suportă cheltuielile de întreţinere acoperiş

După cum stabilește Legea nr. 196/2018, părțile comune sunt, printre altele, locurile de trecere, scările, instalațiile de apă și canalizare, paratrăsnetele, antenele colective, podul, pivnițele, boxele, spălătoria, uscătoria, ascensorul, interfonul, dar și fațadele, acoperișul sau terasele.

În concluzie, pentru lucrările de reparare a terasei blocului vor plăti toți proprietarii de locuințe din respectivul bloc, fără să se țină seama de etajul la care locuiesc aceștia.

Last modified: iunie 15, 2021

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *