No menu items!

Lacul OHRID – MACEDONIA

Orasul Ohrid in care se afla lacul cu acelasi nume este unul autentic, o mica asezare de munte, cu o arhitectura impresionanta si imprejurimi uluitoare. Orasul macedonean poate fi o destinatie de vacanta ideala pentru orice turist. O noapte de cazare pe malului Lacului Ohrid ajunge undeva la 20 de euro, ceea ce e prea putin pentru minunatia naturala.

Cum veti ajunge in port veti regasi o mica Grecie, orasul de pe lac inspira atmosfera mediteraneana 100%. Casele sunt asezate precum un amfiteatru, tarmul se scalda in unul dintre cele mai frumoase lacuri si oamenii sunt la fel de primitori.

Ohrid, ,,litoralul macedonean”

Odata ajunsi in port nu ratati o plimbare pe Lacul Ohrid, pentru cativa euro turistii au la dispozitie diferite ambarcatiuni de agrement. Este un mod tare placut de a vedea toate atractiile din oras.

Includeti si o drumetie catre cel mai inalt punct din oras, fiindca pe varful unui deal a fost cladit reperul principal al Ohridului, Biserica Sfantul Ioan Teologul, construita in secolul al XIII-lea. De sus veti putea admira lacul in toata splendoarea sa, apa albastra reflectand razele soarelui si ungand pamantul sau ici colo cate o barca iesita in larg.

La o distanta de 15 kilometri se afla Muzeul Golful Oaselor, unde vizitatorii au de ales intre turismul terestru sau cel acvatic. Aici veti gasi un complex arheologic unic in regiune! Locuinte preistorice supraacvatice descoperite si reconstruite de specialisti. In apele turcoaz ale golfului puteti face scuba diving. Alaturi de un instructor va veti plimba printre ruinele de pe fundul lacului si veti admira fauna marina.

Articolul precedentPalatul Schönnbrunn
Articolul următorPalic – SERBIA

Related Stories

spot_img

Discover

Palic – SERBIA

Lacul Palić se află la doar 8 km de Subotica şi este un loc...

Palatul Schönnbrunn

Fosta reşedinţă de vară a Habsburgilor se remarcă prin încăperile imperiale fastuoase şi o...

Popular Categories

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.